Přihlásit se

PŘIHLÁŠENÍ

Zapomenuté heslo?

BLOG Velikonoční „pečení“ pro děti: čokoládová vajíčka

Velikonoční „pečení“ pro děti: čokoládová vajíčka

Pokud váš malý pomocník vidí, jak pečete velikonoční dobroty, určitě se chce také přidat. A vlastně proč ne? Velikonoční čokoládová vajíčka je snadné připravit a dětem moc chutnají. Navíc k nim budete potřebovat jen čtyři ingredience: čokoládu, smetanu, máslo a kokos. Jdeme na to!

Velikonoční pečení bude děti bavit!

Malí pomocníci se na tomhle receptu vydovádí. Starší děti (10–13 let) ho zvládnou skoro celý samy. Stejně je ale dobré na ně dohlédnout – minimálně ve fázi, kdy budete rozehřívat čokoládu ve vodní lázni. Nehody s horkou vodou se ale nemusíte bát. Vystačíte si totiž s vodou teplou jen natolik, aby se v ní rozehřála čokoláda.

Bavit děti bude už nákup samotný. Základem receptu je totiž jak jinak než čokoláda!

Recept na čokoládová velikonoční vajíčka

  • 250 g mléčné čokolády
  • 1 smetana ke šlehání (31%)
  • 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • 1 rovná polévková lžíce másla
  • Čokoládová rýže na ozdobení

Jak na to:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte všechnu čokoládu spolu s lžící másla. Voda v hrnci pod miskou s čokoládou by se neměla vařit. Stačí taková teplota, která čokoládu pomalu rozpustí.
  2. Teď přišla řada na formičku. Šikovná je například silikonová jarní forma s tvary vajíček a zajíčků nebo silikonová forma na malé košíčky.
  3. Rozpuštěnou čokoládu nalijte do formiček tak, abyste vytvořili košíčky (do kterých později dáte náplň – čokoládovou pěnu). Aby vznikl pevný obrys budoucího vajíčka, vylijte formičky rozpuštěnou čokoládou nadvakrát. Než přidáte druhou vrstvu, nechte tu první ztuhnout v lednici. Poté nechte ztuhnout i druhou vrstvu.
  4. V misce by vám stále měla zbýt přibližně polovina čokolády. Položte ji na chladnější místo, za chvíli ji budete potřebovat. Než čokoláda maličko zchladne (pozor, nesmí ztuhnout), vyšlehejte smetanu dotuha. Do ní po lžičkách zašlehejte zbylou čokoládu a na závěr vmíchejte kokos.
  5. Vzniklou čokoládovou pěnou naplňte formičky jako na obrázku. Pokud chcete, aby byla pěna na vajíčku hezky naaranžovaná, umístěte ji do vajíčka pomocí zdobícího pytlíku. Vajíčka na závěr můžete dozdobit čokoládovou rýži.
  6. Svůj výtvor nechte v lednici před noc, aby pořádně ztuhnul. Bude se vám lépe vyklápět z formiček. 

K velikonočnímu pečení patří také jidáše a velikonoční beránek. Nechte děti, ať vám pomůžou i se složitějším receptem.